loadingimg

Wczytuję dane...
SPIRULINA KAPSUŁKI SUPLEMENT DIETY 100 KAPSUŁEK
    •  
    •  
Cena:51,00 PLN
Koszt wysyłki od: 16.00 PLN
  • Producent: Moma
  • Model: MOM6
  • Realizacja zamówienia: 1-3 dni

średnia: 4.0  ocen: 1
Polecamy również
  • Opis produktu
  • Dane techniczne

Spirulina kapsułki
Producent: Aurospirul
Dystrybutor: Moma



Słoneczna spirulina wysokiej jakości (arthrospira platensis) - hodowana ekologicznymi metodami, przyjaznymi dla środowiska. Jedyna suszona na słońcu, co daje jej dodatkową energię i wyjątkowy smak. 100% czysta i bezpieczna, bez wypełniaczy i utwardzaczy, wolna od pochodnych GMO, metali ciężkich i substancji szkodliwych dla organizmu.

Czym jest spirulina?
Spirulina (Arthrospir platensis) to zielononiebieska, mikroskopijnej wielkości alga. Ma kształt spiralnego łańcuszka. Jest jedną z najstarszych form życia na naszej planecie. Wg naukowcow, zamieszkuje Ziemię od ok. 3,6 md lat. Ustanowiła ewolucyjny pomost pomiędzy bakterią a zieloną rośliną. Odnawiała się przez miliardy lat będąc pożywieniem dla wielu kultur w Afryce, na Bliskim Wschodzie, Azji i obu Amerykach. Spirulina w naturalnych warunkach rośnie na wszystkich kontynentach, w bogatych w składniki mineralne wodach. Obecnie największe jej skupiska znajdują się w jeziorze Texcoco w Meksyku, w pobliżu jeziora Czad w Afryce Centralnej oraz wzdłuż Wielkich Rowow Afrykańskich we Wschodniej Afryce.

Spirulina zalecana jest w celu uzupełnienia codziennej diety w witaminy i składniki mineralne. Pomaga przy zaburzeniach procesów trawienia, wspomaga odchudzanie, reguluje poziom cukru we krwi, oczyszcza organizm z toksyn. Polecana m.in. w celu wzmocnienia odporności, po przebytych chorobach, podczas kuracji oczyszczających. Jest lekkostrawna i niskokaloryczna. Spirulina zwiększa sprawność układu immunologicznego, wzmacnia serce, redukuje poziom złego cholesterolu, oczyszcza organizm z toksyn i odkwasza go. Dodaje sił witalnych, poprawia kondycję psychofizyczną. Dzięki obecności pigmentów – zielonego chlorofilu i niebieskiej fikocyjaniny, działa antyoksydacyjnie, przeciwzapalnie i antyalergicznie. Normalizuje przemianę jodu w organizmie, przez co przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania tarczycy.

Spirulina zaliczana jest do grupy produktów superfoods. Naukowcy badając spirulinę przez kilkadziesiąt lat potwierdzili, że jest to najpotężniejsze i najbardziej zrównoważone źródło pożywienia na naszej planecie, jej moc odżywcza przewyższa wartością jakikolwiek inny produkt spożywczy.

Spirulina jest źródłem bialek roślinnych, niezbędnych witamin i fitoskładników tj. rzadko występującego i niezwykle potrzebnego kwasu gamma-linolenowego (GLA), fosfolipidów, glikolipidów i polisacharydów.

60% lekkostrawnego białka roślinnego pozbawionego tłuszczu i cholesterolu zwierzęcego. Spirulina jest niskotłuszczowym, niskokalorycznym źródłem latwo trawionego białka, bogatego we wszystkie niezbędne aminokwasy, które nie są naturalnie wytwarzane przez organizm. Spirulina nie zawiera celulozy, dzięki czemu jest łatwostrawna i łatwo przyswajalna.

Naturalny beta-karoten (prowitamina A).
Spirulina jest najbogatszym źródłem naturalnego beta-karotemu, 10-krotnie bardziej stężonego od tego zawartego w marchwi. Naturalny beta-karoten w odróżnieniu od syntetycznego, przetwarzany jest w witaminę A w zależności od zapotrzebowania organizmu i dzięki temu jej niepotrzebne zapasy nie są odkładane w postaci toksyn. Beta-karoten jestbardzo ważnym przeciwutleniaczem. Badania wykazaly, że pokarmy bogate w beta-karoten i witamine A zmniejszają ryzyko zachorowania na raka.

Kwas gamma-linolenowy (GLA).
Niezwykle rzadko występujący kwas tłuszczowy obecny w mleku matki. Jest niezbędny do rozwoju zdrowego dziecka. GLA jest prekursorem prostaglandyn, odpowiedzialnych w organizmie za kontrolę i wytwarzanie hormonów kontrolujących wiele życiowych funkcji. Spirulina jest jedynym znanym, oprócz mleka matki, stężonym źródłem GLA.

Najlepsze naturalne źródło żelaza.
Żelazo jest niezbędne do budowy silnego organizmu, a jego niedobór jest najczęściej występującą u ludzi formą mineralnego niedoboru. Badania pokazują, że żelazo ze spiruliny absorbowane jest 60% skuteczniej niż to z syntetycznych suplementów żelaza.

Bogata w witaminę B-12 i B-complex.
Spirulina jest najbogatszym źródłem witaminy B-12, bogatszym niż wątroba wołowa. Ponieważ witaminę B-12 bardzo trudno jest pozyskać ze źródeł roślinnych, wegetarianie często sięgają po spirulinę. Witamina B-12 jest niezbędna do wytwarzania czerwonych krwinek krwi.

Fitoskładniki.
Polisacharydy zawarte w spirulinie umożliwiają szybkie uwolnienie energii bez obciążania trzustki.

Fosfolipidy zawarte w spirulinie zapobiegają rozwojowi wirusów ponieważ uniemożliwiają ich przyłączenie i wnikanie w komórki. Zdaniem NCI są one niezwykle aktywne w walce z AIDS.

Fikocyjanina jest najważniejszym pigmentem zawartym w spirulinie. W swojej budowie molekularnej zawiera bowiem zarówno magnez jak i żelazo. Badania wykazują że fikocyjanina ma wpływ na komórki macierzyste zawarte w szpiku kostnym. Komórki macierzyste są niezbędne zarówno w tworzeniu białych krwinek, odpowiedzialnych za funkcjonowanie układu odpornościowego, oraz czerwonych krwinek rozprowadzających w orgazmie tlen.

Chlorofil jest znany głó1)nie dzięki jego oczyszczającym i odtruwającym funkcjom. Spirulina zawiera aż 1% chlorofilu, co stanowi jeden z najwyższych poziomów stężenia spotykanych w naturze,z najwyższym poziomem chlorofilu A.

Karotenoidy zawarte w spirulinie są mieszanką złożoną z różnych karotenoidów, funkcjonujących w różnych miejscach w ciele i działających synergicznie w celu zwiększenia ochrony preciwutleniaczy.

Wskazania dotyczące spożycia:
Spirulina jest bezpiecznym i naturalnym produktem, zapewniającym szybką dawkę energii oraz wartości odżywczych. Nie wywołuje skutków ubocznych. Spirulinę można jeść jako przekąskę lub stosować jako przyprawę do potraw, kanapek i sałatek. Można ją dodawać do owoców, soków warzywnych lub przygotowywanych potraw w celu zwiększenia ich wartości odżywczych. Spirulina dobrze komponuje się w zupach, sałatkach, makaronach, z pieczywem lub z jogurtem.
Specjalna wskazówka: popij spirulinę wodą z cytryną. Witamina C pomoże jeszcze lepiej wchłonąć jej dobroczynne składniki. Spiruliny nie należy gotować,ponieważ wysoka temperatura pozbawia ją wartości odżywczych.

Dawkowanie: 1 do 10g dziennie. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Przeciwskazania do stosowania: nie stwierdzono.

O sposobie produkcji:
Spirulinowa farma usytuowana jest w pobliżu Oceanu Indyjskiego i Zatoki Bengalskiej w południowych Indiach. Gorący klimat i nasłonecznienie południowych Indii tworzą idealne warunki do hodowli spiruliny – można ją tutaj odnaleźć rosnącą naturalnie. Wysokiej jakości algi rosną w ekologicznych warunkach – bez użycia pestycydów, herbicydów i innych środków szkodliwych dla zdrowia i środowiska naturalnego. Spirulina rośnie w wodzie zawierającej duże stężenie substancji mineralnych i związków organicznych. Spirulina (arthrospira platensis) hodowana jest w wodach słodkich, dzięki czemu zawartość jodu jest niższa niż w przypadku spiruliny hodowanej w zbiornikach z wodą morską. Ta odmiana spiruliny jest bezpieczna dla osób z chorobami endokrynologicznymi. Farma istnieje od 1997 roku, a wieloletnie doświadczenie producenta zaowocowało powstaniem produktu najwyższej jakości. Posiada certyfikat ORGANIC oraz FAIR TRADE.

Spirulina jest suszona na słońcu (są tylko dwie takie farmy na świecie) co daje jej wyjątkową energię i charakterystyczny smak. Spirulina w proszku powstaje ze zmielenia spiruliny w formie crunchy.

    • W opakowaniu: 
    • 100 kapsułek
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
  • Candi Stop ( op. 60kapsułek )

    Candi Stop ( op. 60kapsułek )

    Candi STOP. Suplement diety. Składnik preparatu Candi STOP wspierają naturalną odporność organizmu przeciw drożdżakom Candida. CandiSTOP zawiera wyciąg z nasion grapefruita i czosnek, od dawna znane ze swoich właściwości kontroli rozwoju mikroorganizmów.
    38,00 PLN
    Koszt wysyłki od: 16.00 PLN
    • Dodaj:szt.
  • BŁONNIK WITALNY 100G

    BŁONNIK WITALNY 100G

    Błonnik Witalny 100g to kompozycja naturalnych składników dostarczających wysokojakościowego błonnika oraz dobroczynnych śluzów do diety.Nasiona oraz łupiny babki jajowatej pod wpływem wody pęcznieją w przewodzie pokarmowym, wydzielając śluz oraz pobudza
    10,00 PLN
    Koszt wysyłki od: 16.00 PLN
    • Dodaj:szt.
  • RÓŻENIEC GÓRSKI RHODIOLA ROSEA WSPOMAGA PAMIĘĆ DOSTARCZA ENERGII ŻYCIOWEJ EKSTRAKT 20:1 90 KAPS.

    RÓŻENIEC GÓRSKI RHODIOLA ROSEA WSPOMAGA PAMIĘĆ DOSTARCZA ENERGII ŻYCIOWEJ EKSTRAKT 20:1 90 KAPS.

    Różeniec górski korzystnie wpływa na system nerwowy, wspomaga podniesienie poziomu odporności organizmu oraz zdolności do wysiłku. Wpływa wspomagająco na pamięć oraz na odchudzanie. Pomaga usprawniać funkcje seksualne oraz podnosi poziom energii życiowej.
    40,00 PLN
    Koszt wysyłki od: 16.00 PLN
    • Dodaj:szt.